Foto:Promo/Laguna

Posledenje delo Dobrice Ćosića - „Knjiga o Titu“, na koje se čekalo deset godina, biće predstavljeno utorak 30. januara od 18 časova u Kafeteriji Bukmarker, knjižara Delfi SKC, najavili su iz Izdavačke kuće Laguna.

Reč je o rukopisu nad kojim je 18. maja 2014. preminuo je Dobrica Ćosić. Jedan od najznačajnijih ljudi u istoriji Srbije i pisac čije je pero iznedrilo pripovest o najvažnijoj porodici srpske književnosti, u „Knjizi o Titu“ vaskrsava i oživljava jednu epohu koju su, sasvim sigurno, obeležila dva čoveka – predsednik i pisac – Josip Broz i Dobrica Ćosić.

Dobrica Ćosić Foto: EPA/MAJA ILIĆ

U ovoj knjizi je zabeležio sećanja o svom odnosu sa Josipom Brozom Titom, od prvog susreta do prekida saradnje, nakon pisma o smeni Aleksandra Rankovića. Ovo je i rekonstrukcija jednog vremena, raspada zemlje, jugoslovenstva, i najviše – srpskog poraza.

Ova knjiga je poslednji sud o njihovom odnosu i poslednja istina o najkontroverznijem sukobu u istoriji Jugoslavije. Ovo su „Vreme smrti“, „Vreme zla“ i „Vreme vlasti“ sabrani na jednom mestu.

O delu „Knjiga o Titu“ govoriće Veljko Lalić, glavni i odgovorni urednik Nedeljnika, i Marko Krstić, urednik a moderatorka je Tanja Vučković.

Bonus video: Turisti, posetioci kraljevskog kompleksa na Dedinju žele da vide grob Titove ljubavi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar