Foto:Marija Erdelji

Muzičko-scenski spektakl, opera Umberta Đordana "Andre Šenije", održana je 1. oktobra u Mts Dvorani. To je prva opera koja je izvedena u kompletnoj produkciji na sceni ove poznate beogradske dvorane.

Brojna publika uživala je u izuzetnoj muzici strastvene opere koja govori o borbi za ljubav i ideale. Ulogu pesnika Šenije izveo je poznati meksički tenor Hektor Lopez, u ulozi Žerarda bio je italijanski bariton Alberto Mastromarino koji je nastupao u brojnim velikim operskim kućama širom sveta; u ulozi Madalene je bila srpski sopran Marija Jelić, operska zvezda koja već ima značajne nastupe u zemlji i inostranstvu; dok je u ulozi Bersi bila je poznati italijanski mecosopran Irene Molinari.

Foto:Marija Erdelji

Nastupili su hor i orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, uz dirigentsko vođstvo italijanskog maestra, Marčela Motadelija. Ovaj operski spektakl režirao je Dejan Prošev iz Skoplja.

Raskošni kostimi i bogata scenografija upotpunili su doživljaj velikog operskog dela. Publika je imala priliku da doživi grandiozno opersko delo u punom sjaju, na velikoj sceni.

Foto:Marija Erdelji

Opera „Andre Šenije“ izvedena je u organizaciji Internacionalne operske fondacije, u saradnji sa MTS Dvoranom, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Bonus video: Marija Jelić – Od matematičarke do svetske operske zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar