Tajni plan: More Foto: Kreativni centar

U izdanju Kreativnog centra objavljen je nov roman popularnog nemačkog pisca Olivera Ušmana – "Tajni plan: More". S nemačkog prevela Olga Lazić.

Кevin, Sem, Šarif i Bina idu u isto odeljenje, imaju 13 godina i lepo se druže uprkos tome što ih interesuju različite stvari. Bina je stručnjak za popravke svih vrsta, Šarif je veliki zabavljač, Sem fotografiše zanimljive natpise i objavljuje ih na svom video-kanalu, a Кevin voli da kuva.

Tajni plan: More Foto: Kreativni centar

Кevin je, inače, novi dečak u školi i, na iznenađenje svojih drugara, nikada nije bio na moru. Zato drugari odlučuju da po svaku cenu, i to odmah, odvedu Кevina na more. Na roditelje ne mogu da računaju jer su svi vikendom zauzeti, te četvorka pravi plan u tajnosti i kreće ka moru.

Bračni par Oliver Ušman i Silvija Vit zajedno pišu romane za mlade i odrasle. Poznat je njihov serijal priča Hartmut i ja o haotičnoj družini koja živi u komuni. Kuću junaka ovih priča moguće je virtuelno posetiti na internetu, a o popularnosti serijala govori i to što je maketa tog neobičnog doma bila postavljena kao prava kulisa u jednom muzeju.

Bonus video: Putovanje do najizolovanijeg vrtića u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar