Stefan Đoković, Stefan Djoković
Stefan Đoković Foto: Promo

Tenor, pijanista i modni kreator Stefan Đoković objavio je novi video spot u kome je predstavio svoje viđenje Šopenove "Revolucionarne etide".

Rođeni Kragujevčanin, koji je u Beogradu završio osnovnu i srednju muzičku školu „Mokranjac“, odseke za klavir, teoriju i solo pevanja, bio doktorand na klaviru na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i završio master studije iz operskog pevanja u Londonu, u novom video spotu želeo je da ponudi spoj arhaičnog i modernog, efektne rasvete i ambijenta ali i izražajno sviranje.

Stefan Đoković Foto: Promo
„Zadatak umetnosti jeste da prkosi negativnim događajima u vremenu u kojima nastaje. I cela ova situacija je uticala na globalno plasiranje umetnosti. Tokom prethodne godine otkazani su gotovo svi koncerti, te sam želeo da  smislim nov način kojim bih iskazao svoj muzički i scenski izraz i to na najvišem nivou. Smatram da je ovo put da se svima približi klasična muzika jer je ona ipak nešto što opstaje vekovima i za to postoji razlog“, reči su Đokovića, koji dodaje da je njegov zadatak kao umetnika da promoviše klasičnu muziku.
Video spot u kojem predstavlja Šopenovu „Revolucionarnu etidu“, prema rečima umetnika, samo je prvi u nizu ekranizovanih klavirskih izvođenja:
„Želim da promovišem srpski pijanizam i umetnost širom sveta, što ću, između ostalog, učiniti i na solističkom koncertu u Sankt Petersburgu narednog meseca“, najavljuje Stefan Đoković.
Ovaj pijanista i tenor iza sebe već ima nastupe širom Evrope – od Rusije, preko Slovačke i Češke, do Velike Britanije. Nastupao je i u čuvenom njujorškom Karnegi holu, što smatra svojim najvećim uspehom.
Osim muzikom, Stefan Đoković se bavi i modom i već je imao nekoliko revija visoke mode, a ovenčan je i nagradama za najboljeg mladog dizajnera u Splitu i Dubaiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare