Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Poznati kanadski reper, tekstopisac i glumac Drejk oborio je rekord slavnih Bitlsa kao umetnik sa najviše pesama među pet najslušanijih na Bilbordovoj listi.

Ovo je reperova 30-ta pesma koja se našla među prvih pet. Aktualni hit se zove „Staying Alive“.

Bitlsi su pali na drugo mesto sa 29 top-pet hitova; slede Madona sa 28, Maraja Keri sa 27, Dženet Džekson sa 26, Rijana sa 23 i Elvis Prisli sa 21 najboljim hitom.

Drejk Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pratioci top-lista su takođe primetili da je Drejk postao prvi umetnik u istoriji Bilborda koji ima 100 pesama koje su se našle među prvih 20 na Bilbordovoj listi od 100 hitova.

Drejkova prva pesma koja je na top-pet listi bila je njegov drugi singl, „Best I Ever Had“ iz 2009. godine, koji je dosegao do drugog mesta. Nakon toga je usledile „Thank Me Later“ i „Find Your Love“ 2010. godine. U međuvremenu, iste godine, dobio je svoj prvi broj 1 kao gostujući umetnik na „What’s My Name?“ sa Rijanom. Njegov prvi broj 1 koji je dosegao kao samostalni umetnik došao je 2016. sa „One Dance“, piše „Headliner“.

Društvene mreže bile su pune oprečnih mišljenja, sa tvitovima poput: „Pa pretpostavljam da to znači da je on bolji od Bitlsa? Kako da ne!“, „Pogledajte ere njihovog rada. Poređenje je nedopustivo. Bitlsi su postavili temelje psihodeličnog roka ranih 60-ih. Mnogo toga je evoluiralo do danas“, „Drejk je neverovatan reper, GOAT“, „Vremena se menjaju… zamislite da je Majkl Džekson imao striming platforme.. ali nije, a da ne pričamo o tome da Drejk dolazi iz ere neposredno pre nego što su društvene mreže postale glavna alatka za promociju“.

Ovaj rekord slavna britanska grupa držala je punih 55 godina. Poslednji put bili su na top listama sa svojim hitom iz 1970. godine „The Long and Winding Road“.

Bonus video: Džon Lenon 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare