Remix Comix Foto:Promo/KomunikArt

Svim vizuelnim umetnicima i strip autorima iz Srbije upućen je poziv da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta "Remix Comix" koji će biti održan u Novom Sadu od 17. do 31. oktobra, saopštili su organizatori Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva.

Projekat „Remix Comix”, koji je podržala Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa, realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima, a cilj programa jeste nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika iz četiri države – Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. 

Poziv je, kako su saopštili organizatori, otvoren za dvoje umetnika iz Srbije, bez ograničenja u starosnoj dobi, kao ni umetničke discipline.

Za prijavu je potrebno pravilno popuniti formular na engleskom jeziku i poslati ga uz dva grafička/foto priloga na adresu [email protected] do 25. avgusta, s tim što je formular dostupan na strani https://bit.ly/3zEE8kP.

Imena dobitnika, o kojima će odlučivaće petočlana komisija, biće objavljena 10. septembra na sajtu Multimedijalnog centra Led art iz Novog Sada i Agencije Komunikart iz Pančeva.

Bonus video: Nagrada za životno delo Benjiniju u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar