Foto: Vesna Petrović

Razgovor o novom romanu Vladana Matijevića, "Pakrac" (Laguna), održaće se u sredu, 13. decembra od 19 časova u UK "Parobrod".

Osim autora, o ovoj knjizi govoriće Vladan Bajčeta, književni kritičar i viši naučni saradnik beogradskog Instituta za književnost i umetnost, a program će moderirati Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog programa u Parobrodu.

Pakrac je roman o ljudima koji trpe nasilje i onima koji vrše nasilje. Glavni lik je traumatizovani veteran pakračkog ratišta koji provodi dane na Bulevaru kralja Aleksandra i sa svoje plave hoklice svakodnevno uzvikuje parole, prateći pritom vesti iz crne hronike i sećajući se strašnih scena iz rata.

Vladan Matijević (1962, Čačak) autor je dve pesničke knjige, dve knjige priča, knjige eseja, knjige drama i romana Van kontrole, R. C. Neminovno, Pisac izdaleka, Časovi radosti, Vrlo malo svetlosti, Susret pod neobičnim okolnostima, Sloboda govora i Pakrac. Osim Ninove nagrade, dobitnik je i Andrićeve nagrade, kao i nagrada Meša Selimović, Borisav Stanković, Isidora Sekulić, Stevan Sremac, Danko Popović, Kočićevo pero i Kočićeva knjige.

Bonus video: „Sa Cvejom“, knjiga o Branku Cvejiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar