Rambo Amadeus Foto: Ivan Dinić/Nova S

Najbolji način da obezbjedimo dugoročnu dobrobit društvu u kom živimo je da uvijek i u svakoj prilici glasamo za demokratsku opoziciju. Zašto? Tako pospješujemo i ubrzavamo redovnu smjenu vlasti u demokratskoj proceduri, što je osnova mirnodopskog i održivog razvoja svake države, poručuje Rambo Amadeus.

Muzičar je na svom Fejsbuk profilu napisao da povodom izbora, kao i postizbornih kombinatorika ima puno znatiželjnih koji ga pitaju za njegov stav i mišljenje.

– Naročito u slučajevima kad se vlast na izborima ne promjeni, tada samo jaka, brojna, i pismena opozicija osigurava snažan mehanizam kontrole vlasti, to jest zaštitu građana, prirodnih resursa i svih drugih opštih i posebnih dobara od pogrešnih procjena i samovolje vladajuće klase. Zato se sa priličnom sigurnošću može pretpostaviti da zapravo nema nezavisnog intelektualca, umjetnika ili slobodomislećeg građanina koji bi na dan glasanja nezainteresovano ostao kući, ili pronašao valjan razlog, osim pukog uhlebljenja, da glasa za vlast, makar ta ista vlast bila i zadovoljavajuća – napisao je Rambo.

Bonus video: Veče sa Ivanom Ivanovićem Rambo Amadeus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare