Foto: Promo

U utorak 21. 6. od 15 do 19 časova, u Botaničkoj bašti "Jevremovac" održaće se izložba u okviru kampanje "Komšija, kako ste?", na kojoj će biti izloženi umetnički radovi korisnika psihijatrijskih usluga, učesnika aktivnosti Kreativnog Prostora za mentalno zdravlje, kao i upotrebni predmeti inspirisani temom kampanje.

Sav prilog ide autorima kojima podrška puno znači s obzirom da uglavnom žive sa roditeljima ili se izdržavaju od minimalne invalidske penzije.

Udruženje Prostor kampanjom „Komšija, kako ste?” želi da skrene pažnju na značaj mentalnog zdravlja u društvu, naglasi važnost bolje brige o mentalnom zdravlju, kao i da ukaže na probleme diskriminacije sa kojima se suočavaju ljudi sa problemima mentalnog zdravlja.

Projekat „Mentalno zdravlje za sve“ podržan je kroz program ACT – Zajedno za aktivno građansko društvo, koji sprovode švajcarska nevladina organizacija HELVETAS Swiss Intercooperation i Udruženje građana i građanki za demokratiju i građansko obrazovanje Građanske inicijative.

Ulaz u Botaničku baštu besplatan je za studente (ponesite indeks!), a postoje i popusti za još neke grupe građana.

Bonus video – Film „Svačija unuka“: Kako žene da se oslobode i osamostale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar