Rade Šerberdđija danas u JDP Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznati glumac Rade Šerbedžija prisustvovao je danas konferenciji za novinare u Beogradskom dramskom pozorištu upriličenoj povodom premijere predstave "Ružni, prljavi, zli" koju režira njegova supruga Lenka Udovički.

Šerbedžija je u društvu pisca Slobodana Obradovića i glumca Ozrena Grabarića iz pozadine pratio razgovor o predstavi sa kojom se Udovički posle više od 20 godina vraća na beogradsku scenu.

Udovički, koja je diplomirala režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, sarađivala je sa Beogradskim dramskim pozorištem na početku svoje karijere kao asistent reditelju Dušanu Jovanoviću na predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“ 1991. godine.

Kuriozitet je da je isti naslov režirala 2019. godine u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i kazališta „Ulysses“, kao i da je Šerbedžija igrao i u jednoj i u drugoj postavci.

Lenka Udovički levo na najavnoj koferenciji za predstavu „Ružni, prljavi i zli“, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Udovički i Šerbedžija su napustili Beograd 1992. godine nakon njene režije predstave „Majka Hrabrost“ Bertolda Brehta sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi.

Vratila se na kratko 1998. kako bi u Ateljeu 212 režirala „Na čijoj strani“ Ronalda Harvuda sa Ljubom Tadićem i Petrom Božovićem.

Rade Šerbedzija u društvu Slobodana Obradovića i glumca Ozrena Grabarića danas u BDP /Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beogradska publika je Šerbedžiju imala priliku da gleda i sluša na uvek posećenim koncertima u Sava Centru, posle tri decenije i u pozorištu prošle godine, a sada se Lenka Udovički vraća režiji u Beogradu.

Poznati par je u međuvremenu živeo i radio u Engleskoj i SAD, a na Brionima su osnovali pozorište „Ulysses“.