Foto: TANJUG/ IGOR STANIĆ

Popularni bend "Parni Valjak" iz Zagreba sa novim pevačem Igorom Drvenkarom, otvorio je sinoć Arsenal Fest u Kragujevcu pred nekoliko hiljada ljubitelja ispred Glavne bine.

Publici je bilo neobično da na bini više ne može da vidi originalnog pevača, nažalost preminulog umetnika Akija Rahimovskog, autentične i specifične boje glasa.

Koncert su započeli veselo sa pozitivnom temom u naslovu „Ljubav“, kao ilustracija njihovog opusa gde dominiraju uglavnom romantične priče.

Osnivač ove pop rok grupe Husein Hasanefendić Hus, ujedno gitarista i kompozitor, imao je potrebu da se obrati publici velikim povodom.

„Dobro veče, Kragujevac. Večeras prvi put sviramo u Srbiji bez našeg Akija. Jako nam je teško bez njega, puno nam nedostaješ, verujemo i vama. Ali eto, ipak smo odlučili da nastavimo, jer život ide dalje. Tako smo upoznali divnog pevača Igora Drvenkaru. Ne možemo bez muzike, a naravno Aki će zauvek ostati u nama“, istakao je Hus veoma emotivno, gotovo sa suzama u očima.

Parni valjak Foto: TANJUG/ IGOR STANIĆ

„Parni valjak“ je onda ušao u “rokenrol paru“, da predstavi svoje velike hitove sa novim vokalom.

Osnivač grupe Husein Hasanefendić Hus primetio je, kako je rekao za Tanjug, da je bila takva publika da dobar deo jeste gledao, ali nije shvatao, nije znao šta gleda, jer im je neobično sada odjednom bez Rahimovskog, „u smislu da nisu reagovali, da nisu pevali naše pesme, više su plesali.

Parni valjak Foto: TANJUG/ IGOR STANIĆ

– Ipak, čini mi se kao da smo lagano pridobili i taj deo, hajde da kažem neke nove ili možda tuđe publike. Na kraju smo videli da su svi bili u dobrom raspoloženju, bila je lepa atmosfera, osetili smo neku dobru “vibru”. Jednostavno osetiš na bini kako te publika prihvata, to je neka fizička senzacija – rekao je nadahnuto Hus.

Joker out  Foto: TANJUG/ IGOR STANIĆ

Pored „Parnog Valjka“ na Main stage-u su nastupili i slovenačka atrakcija “Joker Out”, elektro pop duo „Buč Kesidi“ iz Pančeva, a na Garden stejdžu alternativni domaći rok bendovi “Kanda Kodža i Nebojša” (KKN), “Keni nije mrtav”, hrvatski nezavisni pop “Porto Morto”, reperka Sajsi MC, kao i Gazda Paja, “Crna lista”, Fraktal, Teya Dora.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare