Aki Rahimovski i Peca Popović Foto: E-stock, Vesna Lalić/Nova.rs

Odlazak Akija Rahimovskog je veliki gubitak za zagrebačku scenu, kaže za Nova.rs Peca Popović.

– Aki Rahimovski je bio jedan od onih ljudi, koji kad izađe na scenu, ona je potpuno drugačija. Imao je i perfektan odnos sa publikom – objašnjava za naš sajt muzički novinar i publicista Peca Popović.

Podseća i da je Beograd odigrao veoma važnu ulogu na početku karijere Akijevog benda, Parnog valjka:

– Prva izdanja i koncerte imali su ovde. PGP je objavio prve singlove Parnog valjka i prvo su bili podržani baš u beogradskoj štampi – seća se Popović koji je daleke 1976. godine bio „umešan“ u još jedan dolazak Parnog valjka u Beograd, kada su nastupali sa Faundejšnsima u kojima je svirao i Dado Topić.

– Ostatak Jugoslavije je tu njihovu energiju prepoznao tek kasnije, posle albuma „Gradske priče“. I Aki nikada nije zaboravio ljubav koju mu je Beograd na početku dao, i čak i kad Parni valjak jedno vreme nije radio, on je dolazio ovde i pevao po Srbiji!

Aki Rahimovski, koji je preminuo danas u 67. godini, bio je, kako zaključuje Peca Popović, majstor scene, na kojoj je širio magiju:

– I njegovim odlaskom pretrpeli smo veliki gubitak. Nije izgubila samo zagrebačka i hrvatska scenu, već ceo prostor Jugoslavije na kojem su Akija voleli!

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare