Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kritičari su pozdravili povratak hit serije "Succession" ("Naslednici"), čija je treća sezona premijerno prikazana u nedelju na HBO-u.

“Telegrafova” kritičarka Anita Sing daje pet zvezdica prvoj epizodi koja „ujeda koliko je duhovita“ i piše da je svaki red dijaloga dragulj, piše „BiBiSi“.

Kerol Midgvej koja piše za “Tajms” kaže da su gledaoci dobili slavnu gozbu koja je uspešna na svakom nivou.

Foto: Picture Capital / Alamy / Alamy / Profimedia

Serija koja se od ponedeljka prikazuje na Skaj Atlantiku i na NOW u Engleskoj prati disfunkcionalnu medijsku dinastiju.

U središtu priče je ostareli patrijarh Logan Roj kojeg igra škotski glumac Brajan Koks, i sve se vrti oko pitanja ko će od njegove dece biti njegov naslednik.

Šta je tajna uspeha serije “Naslednici”?

Foto:Picture Capital / Alamy / Alamy / Profimedia

Seriju je kreirao Džes Armstrong iz “Pip Šoua” i nazvana je najboljom serijom u žanru drame na prošlogodišnjoj dodeli Ejmi nagrada – dobila je jednu od sedam nagrada.

Serija je specifična po svom izuzetnom dijalogu i ratničkom odabiru karaktera koji su mnogi kritičari uporedili sa Mardokovima. Pre dve godina u drugoj sezoni je došlo do vrhunca kada je Kendal Roj kojeg igra Džeremi Strong neočekivano okrenuo stolove na svog oca.

“Ne nedostaje korporativnih manevara, trčanja na pozicije, i sličnih momenata kakve bismo očekivali od američke najmonstruoznije porodične kompanije”, piše Lusi Mengen iz “Gardijana”. S tim se složila i Pipa Snou iz “Independenta” koja je epizodu opisala kao urnebesno smešnu, bolnu i divnu.

Foto:Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

“Posle teške godine pune borbe, bolesti i nesreće nekako je ipak i dalje zadovoljstvo provesti neko vreme sa najgorim ljudima i najvećim narcisima  od svih o kojima je ikada pisano.”

Uspeh nije pokvario “Naslednike”, zaključuje Brajan Luri iz “CNN-a” i kaže da se serijal vratio sa svim šekspirijanskim i mardokovskim  netaknutim prizvucima.

Bonus video: Marko Živić komemoracija u BDP-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar