Reditelj Balša Đogo i glumac Svetozar Cvetković. Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Snimanje ratnog filma „Košare“ u režiji Balše Đoga počelo je juče u Leskovcu i okolini, a očekuje se da ostvarenje koje prati grupu srpskih vojnika u oktobru 1998. godine u kasarni na Kosovu bude premijerno prikazan u prvoj polovini 2021. godine.

Balša Đogo poznat je po seriji „Pet“, a „Košare“ su njegov debitantski celovečernji film. Noseće uloge u filmu, po scenariju Đorđa Milosavljevića, Strahinje Radetića i reditelja, poverene su Jovanu Jovanoviću, Svetozaru Cvetkoviću, Viktoru Saviću, Luki Grbiću, Nikoli Koju i Milici Stefanović, a pored njih igraju i Miloš Samolov, Mladen Sovilj, Milena Radulović, Milorad Kapor, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić…

– Jovan će igrati Makija, glavnog junaka, Luka Grbić igra Šukija, Viktor je njegov stariji brat a Cvele je general čiji prijatelj vodi ove momke na Košarama – rekao je Đogo početkom juna, najavljujući početak snimanja.
Viktor Savić rekao je tada da igra „ulogu za koju se priprema od kad se rodio“, dok je Luka Grbić ocenio da će film biti „lep spomenik generacijama koje dolaze“.

 

Филм “Кошаре” о подвигу Војске Републике Србије током НАТО агресије почео је да се снима данас у Лесковцу. О овом…

Posted by Град Лесковац on Среда, 15. јул 2020.

Prva klapa filma pala je u kasarni „Jablanica“, a zatim je ekipa nastavila sa snimanjem na novoj lokaciji, u Kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, objavio je portal „Jugmedija“.

„Košare“ u produkciji „Omega Production“pomogli su i MTS, Filmski centar Srbije i Ministarstvo odbrane, a planirano je da snimanje filma (i serije) bude završeno do kraja godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare