Foto: Promo/Madlenianum

Koncert Simfonijskog orkestra srednje muzičke škole Konzervatorijuma za balet i muziku iz Ljubljane biće održan u petak, 3. februara od 19.30 časova, na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Povod za ovaj svečani događaj je Prešernov dan, koji se u Sloveniji tradicionalno obeležava 8. februara, na dan kada je umro čuveni pesnik Franc Prešern (1800 -1849).

Foto: Promo/Madlenianum

Orkestrom će dirigovati maestro Slaven Kulenović, koji je ujedno i umetnički rukovodilac ovog ansambla. Kao solista će nastupiti mladi violončelista Leonard Razboršek (16), višestruki pobednik na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na programu su dela slovenačkog autora Lucija Marija Škerjanca – Svečana uvertira iz 1932, kao i Koncert za violončelo i orkestar u A-molu, op.33 Kamij Sen-Sansa i Simfonija br.2 u D-duru, op.43 Jana Sibelijusa.

Simfonijski orkestar srednje muzičke škole Konzervatorijuma za muziku i balet iz Ljubljane osnovan je 1953. godine. Njegova primarna svrha je da uvede učenike u svet sviranja i upoznavanje literature za simfonijski orkestar. Istovremeno, najboljim učenicima nudi mogućnost da nastupaju u ulozi soliste.

Orkestar je bio gost mnogobrojnih festivala a do sada je škola izdala tri nosača zvuka sa njihovim.

Bonus video: Nemanja Radulović uoči koncerta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar