Foto: Miroslav Lavrenčić/Promo

Promocija knjige muzičkih eseja "Magični geto" (Magnus) Zorana Ćirića, biće održana u subotu 10. septembra u SKCNS Fabrika u Novom Sadu, u okviru Bunker festa.

Pored autora Zorana Ćirića, na promociji će govoriti i moderator Jovan Gvero. „Magični Ćira“ najavljuje da će pričati i o autorima koji nisu ušli u knjigu a „imaju moćno delo i živeli su svoje vrlo ludačke priče“.

Foto: Promo

U “Magičnom getu” su zastupljeni eseji o Čaku Beriju, Polu Makartniju, Beriju Vajtu, Eltonu Džonu, Henku Vilijamsu, Ediju Hintonu, Džinu Klarku, ali i o mnogim drugim velikanima popularne muzike.

“Ćirić je akrobata. Piše bez zaštitne mreže. Pleše na gitarskoj žici razapetoj iznad glava zgranute publike. On je hrabar, neustrašiv, žonglira rečima. grebe ih krvavom trzalicom po pergamentu napravljenom od sopstvene kože”, napisao je legendarni Žikica Simić povodom poslednje knjige eseja.

“Eto, prošla je prva godina kako je Dejvid Bouvi napustio barem neke od svetova što ih je sagradio. Prošla je i medijska histerija i tržišni cunami koji su još jednom potvrdili da je smrt najbolji marketinški potez u karijeri bilo kog umetnika.” Ovo je početak jednog od ukupno trideset muzičkih eseja koliko ih je u knjizi “Magični geto” Zorana Ćirića, sa recenzijama života i opusa najznačajnijih muzičkih figura XX veka.

Bonus video: Luna park: Pouke i naravoučenija neobičnog Džonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar