Miloš Šobajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Miloš Šobajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Promocija drame "Vecin cirkus" autora Miloša Šobajića, a nastala po dramaturgiji Maje T. Iskjerdo, biće održana u sredu 15. juna u 18.30 u mts Dvorani. O delu nastalom u doba karantina izazvanog korona virusom, na promociji će govoriti reditelj Božidar Đurović, direktor pozorišta Timočke krajine Vladimir Đuričić, pesnik Adam Puslojić i koautor drame Maja Iskjerdo. Tekst će čitati glumac Milan Caci Mihailović.

U planu je da se po promociji romana, ova drama i zaigra u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Timočkoj krajini, a drama opisuje period karantina, izazvanog zbog pandemije virusa, kada Veca (65, arhitekta) i Arsa (50, slikar), dva nerazdvojna prijatelja, međusobno komuniciraju tako što nemilosrdno vređaju jedan drugog. Ako jednog dana ne mogu da se vide, onda se bar izvređaju preko telefona. Njihove diskusije odišu velikim infantilizmom. Bore se za primat u ljubanim avanturama. Izvesna, Asija, koja je bila prvo Vecina devojka, pa preoteta od strane Arse, je dovela do velikog loma u njihovom odnosu.

Veca smatra da samo on ima eskluzivitet da vređa Arsu i ne dozvoljava bilo kome da to pokuša, osim njega. To je intezivna veza dva muškarca, čiji se odnos svodi na verbalno nadmudrivanje i psovanje, gde Veca prednjači u agresiji, izazvan Arsinim neprihvatljivim komentarima. Arsa ima samo jednu želju, a to je da iznervira Vecu, koji prihvata sukob i podiže ga do usijanja. Ujedno, to je velika i retko viđena privrženost, ovog nerazdvojnog tandema, koji živi kao bračni par, iako na različitim adresama.

Bonus video: Glas, dirka, bas „Bye Bye Blackbird“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar