Foto:promo/dob

Izložba "Pred-postavka" umetnice Sofije Vojinović biće otvorena sutra u Galeriji Doma omladine, saopšteno je iz ove beogradske kulturne institucije.

Izložba „Pred-postavka“ predstavlja beleženje prolaznosti i promenljivosti poimanja vremena i različitim uticajima i delovanja prostora na sam rad.

Postavka Vojinovićeve zamišljena je tako da zauzme prostor pozicioniran unutar same galerije, u kome su prikazi predmeta, senki koje su bile prisutne ili su bile deo nekog drugog mesta. Pripadale su određenom trenutku, događaju, i odjednom postaju sećanje, ali svojim prisustvom menjaju doživljavanje prostora. Senke koje su pratile neke predmete ili slike postaju naslikane projekcije uspomena, a istovremeno i deo prostora u kojem su postavljene.

Sofija Vojinović rođena je 1991. godine u Čačku, gde i danas živi i radi. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Srbiji i realizovala samostalnu izložbu u galeriji Reflektor u Užicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar