Foto: Shutterstock

Ukupno 1.535 novih knjiga različitih žanrova, od istoriografskih sabranih dela, enciklopedija, monografija do knjiga za decu nabavila je prokupačka Biblioteka, od toga deo od 785 knjiga je kupljen na Sajmu knjiga u Beogradu, za šta je izdvojeno 400.000 dinara, dok je ostatak doniralo nadležno Ministarstvo kulture.

Dragan Ognjanović, direktor Biblioteke kaže da je ove godine akcenat na nabavci istoriografskih dela pa je tako knjižni fond te ustanove bogatiji za sabrana dela Milorada Ekmečića, Vasilija Krestića, nabavljena je monografija o knezu Milošu.

Kao i svake, i ove godine značajan deo u nabavci knjiga posvećen je Dečijem odeljenju, gde smo nabavili različite naslove od slikovnica, bajki, stripova do avanturističkih i humorističkih romana za decu. Nabavili smo i najnovija izdanja i nagrađene knjige iz produkcije domaćih pisaca ove godine – kaže Ognjanović.

Dodaje da je trenutni knjižni fond Biblioteke oko 100.000 knjiga i da to zadovoljava potrebe Prokupčana, kojih je ove godine upisano preko 2.000, što je na nivou broja čitalaca od prethodnih nekoliko godina.

Cena godišnje karte za upis u Biblioteku je 500 dinara za odrasle, deca plaćaju 350, a postoji i mogućnost kolektivnog upisa čija je cena 300 za odrasle i 200 dinara za decu.

U Biblioteci naglašavaju da postoje i povlašćene kategorije, pa besplatan upis imaju predškolci, učenici prvog razreda osnovne i srednje škole, dobrovoljni davaoci krvi, osobe sa invaliditetom, nezaposlena lica, trudnice i porodilje, korisnici usluga Centra za socijalni radi i stariji od 65 godina.

Bonus video: Podcast Snaga uma i gost Branko Rosić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar