Prokleto proleće Foto: Promo

Prvo izdanje smotre nove italijanske filmske produkcije "CinemaItaliaOggi Balkan" počinje večeras u Jugoslovenskoj kinoteci projekcijom ostvarenja "Prokleto proleće".

Do 29. januara na ovoj smotri u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj će biti prikazano deset najuspešnijih i najcenjenijih italijanskih filmova u poslednje tri godine.

Nakon Beograda, tokom februara ti filmovi će biti prikazani u Crnogorskoj kinoteci u Podgorici, Kulturnom centru Novog Sada i u Niškom kulturnom centru.

Manifestacija će biti otvorena projekcijom filma „Prokleto proleće“ (2020) Elize Amoruzo, a tokom narednih dana publika će imati priliku da vidi ostvarenja „Menjam sve!“ (2020) Gvida Kjeze, „Za Kjaru“ (2021) Džonasa Karpinjana, „U kavezu“ (2021) Leonarda di Kostanca, „Bangla“ (2019) Faima Buijana, kao i „Californie“ (2021) Alesandra Kasigolija i Kejsija Kaufmana.

Na repertoaru je i „Legionar“ (2021) Hleba Papoua, koji je za ovo ostvarenje osvojio nagradu za najboljeg mladog reditelja na festivalu u Lokarnu, „Predatori“ (2020) Pjetra Kastelita, ovenčan sa četiri priznanja u Veneciji, „Šta će biti“ (2020) Frančeska Brunija i „Doktor na jednu noć“ (2021) Gvida Kjeze.

Bonus video:

Uručenje nagrade Robertu Benjiniju za životno delo u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar