Foto: Yellowpop via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Svedoci smo toga da živimo u periodu velikih tehnoloških otkrića i inovacija koje munjevitom brzinom menjaju naš način života. Međutim, kada su u pitanju napredak i razvoj društva, situacija je drugačija, a tome mogu da posvedoče i trenutna dešavanja koja nas okružuju.

Tom prilikom, nevladina organizacija Centar E8, koja se već osamnaest godina trudi da kroz umetnost, kulturu i neformalno obrzavanje doprinese rešavanju društvenih problema, realizuje projekat Pop Culture Challenge. Cilj projekta je da se pronađu inovativna rešenja za podsticanje svega za šta se E8 zalaže – rodna ravnopravnost, aktivizam, demokratija, borba za ljudska prava, civilno društvo.

PROČITAJTE JOŠ

,,Demokratija je pitanje koje se tiče svih nas. Nažalost, možemo da primetimo da realnost nije baš takva. Naša ideja je da ovim projektom pokažemo da ljudi mogu i treba da se bore protiv društvenih problema koji ih okružuju i da ih na kreativan način motivišemo da to rade. Demokratija zaista jeste jedini vid zaštite građanskih sloboda i prava i naš cilj je da mladi to uvide“ , ističe Vojkan Arsić, direktor Centra E8.

Zamisao projekta jeste da se poruka o demokratskim vrednostima i značaju demokratije pošalje uz pomoć popularne kulture i novih tehnologija, na inspirativan i ohrabrujuć način

Tim povodom, Centar E8 poziva da se za učešće na projektu prijave svi pojedinci i pojedinke, neformalni kolektivi i gurpe, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji, umetnici i umetnice, kreativni profesionalci iz Srbije koji se aktivno bore da zaštite demokratiju i ljudska prava. Ukoliko ste autor/ka onlajn aplikacije, video igrica, VR projekta, inovativnih medijskih formata, popularnih kulturno-umetničkih sadržaja, kruseva, edukacija ili pak projekata iz zabave i sporta, prijavite se i budite deo Pop Culture Challenga-a.

Foto: Promo

Prijave traju do 20. novembra.

Ukoliko stručna komisija prepozna vašu prijavu kao inovativnu, moći ćete da učestvujete u razvoju svoje ideje. U tom periodu imaćete priliku da radite sa mentorima, upoznate druge timove, razmenite misli i iskustva i napraviti detaljan plan za realizaciju svoje ideje. Na kraju procesa, tim čiji projekat ispuni zahteve i očekivanja stručne komisije dobiće nagradu: novčana sredstva za podršku u realizaciji plana.

Detaljne informacije o projektu i o tome kako da se prijavite možete pogledati na zvaničnom sajtu: http://popculture.rs/

Projekat Pop Culture Challenge se realizuje u okviru projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije – Partneri Srbija, CANVAS i Građanske inicijative.

Projekat je inicijativa DT Instituta koja se realizuje u saradnji sa Centrom E8.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar