Konkurs za najbolju kratku priču za studente, produžen konkurs, poziv
Foto: Promo

Rok za dostavljanje priče u okviru konkursa za najbolju kratku priču namenjen studentima, a pod sloganom „Vi pišete, mi nagrađujemo“, koji je organizovala izdavačka kuća Službeni glasnik, produžen je do 23. maja.

Pravo učešća imaju svi studenti koji se školuju u Republici Srbiji, a priča sa kojom se konkuriše mora biti napisana na srpskom jeziku, obima do 10.000 karaktera, uz uslov da nije objavljivana do sada.

Na konkursu je moguće učestvovati samo sa jednom pričom, a Glasnikov urednički kolegijum će i ove godine izabrati 15 najboljih priča, koje će biti objavljene u knjizi „Najbolja kratka priča 2022. godine“. Komisija će izabrati tri priče čiji autori će biti nagrađeni Glasnikovim izdanjima u vrednosti od 15.000,00, 10.000,00 i 5.000,00 dinara.

Učesnici svoje radove mogu dostaviti u elektronskoj formi na imejl: [email protected] uz ime i prezime, adresu, broj telefona i skeniran važeći indeks na uvid. Konkurs je otvoren do 23. maja, a rezultati konkursa biće objavljeni 1. jula 2022. godine. Više informacija možete dobiti upitom na prethodno navedenu emejl adresu.

Bonus video: Milena Marković dobitnica Ninove nagrade za književnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar