Sajam knjiga Foto: Adnan Vejzovic / Shutterstock

Pod sloganom „Knjiga u srcu, srce na Sajmu“ na Beogradskom sajmu u hali 2, od 17. do 26. decembra, biće organizovana prodajna manifestacija, Sajam knjiga. Pisac i prevodilac Goran Skrobonja za RTS je izjavio da će čitaoci moći da kupe knjige po povoljnijim cenama.

Goran Skrobonja smatra da događaji, poput prodajne manifestacije pod sloganom „Knjiga u srcu, srce na Sajmu“, privlače publiku.

„Već dve godine zaredom nismo imali tradicionalni, veliki Sajam knjiga. Toga su se zaželili i izdavači i čitaoci“, kaže Skrobonja, koji dodaje da je zato potrebno pozdraviti tu prodajnu manifestaciju kada će doći do takvog susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njegovim rečima čitaoci će moći da kupe knjige po povoljnijim cenama.

„Naši najveći izdavači će se potruditi da, kao što su to činili za, pod znacima navoda, veliki sajam, izbace najnovije naslove“, kaže Skrobonja.

Prema njegovim rečima i dalje se u najvećoj meri čitaju romani.

„Ali, koliko imam uvid, došlo je do svojevrsne eksplozije publicistike, dobrih knjiga koje se pojavljuju iz te sfere, poput biografija. Mogu da najavim da ćemo sledeće godine moći da čitamo u prevodu na srpski biografiju Majka Tajsona“, dodao je Skrobonja.

BONUS VIDEO: Razum otkazao Sajam knjiga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar