Foto: Promo

Izložba „Priroda na dodir“, u saradnji sa Prirodnjačkim muzejom Crne Gore, biće otvorena u subotu, 17. juna u 19 časova u Ustanovi kulture „Parobrod“.

Izložba „Priroda na dodir“, redizajnirana i obogaćena novim eksponatima, čine modeli kao verne replike životinjskih vrsta, gljiva i biljaka, od kojih većina predstavljaju uvećane kopije živih vrsta, napravljene od veštačkih materijala.

Posetilac može da opipa svaki model, da uključi audio vodič i pomoću slušalica čuje glasovni opis predmeta, njegove najznačajnije karakteristike i zanimljivosti.

Takođe, svaki model sadrži QR kod kojim se otvara web sadržaj. Prikaz na mobilnim telefonima se sastoji od animiranog sadržaja određenog eksponata, audio snimka i pratećeg teksta koji se može čitati na samoj stranici. Na taj način su i osobe sa oštećenim sluhom u mogućnosti da pročitaju nešto više o eksponatu ispred kojeg stoje. Svaki eksponat prati i pano na kom je, uz fotografije, dat tekstualni opis najzanimljivijih karakteristika vrste koja je predstavljena modelom.

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar