Dragan Lakićević Lakas Foto: Privatna arhiva

Prof. dr. Dragan Lakićević Lakas, filozof i pisac, preminuo je u 72. godini, objavio je Insitut za evropske studije, čiji je Lakićević bio dugogodišnji direktor.

„Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo naš kolega prof. dr Dragan D. Lakićević. Kolega Lakićević bio je višedecenijski direktor naše kuće, objavio je nekoliko knjiga iz filozofije i društvene teorije. Pored toga, bio je i prevodilac dela Karla Popera na srpski jezik, a pod pseudonimom Gordin Lakas objavljivao je i književna dela. Ovim putem upućujemo saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Lakićevićog rada. Večna mu slava i hvala“, piše u objavi Instituta za evropske studije na njihovoj Instagram stranici.

Pod pseudonimom Gordin Lakas objavio je sledeće naslove: „Gradovi i druge priče“, „Spidijeva filozofija“ (prevedena na nemački) i „Adresar“.

Lakićević je i autor biografskih knjiga o Zoranu Đinđiću „Portret političara u mladosti“, koji mu je bio drug iz gimnazijske klupe, i spisateljici Biljani Jovanović „Roman o Biljani“, sa kojom je u jednom periodu života bio u braku.

Bonus video: Komemoracija književniku Davidu Albahariju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare