Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Novi hit film "Ne brini, draga“ (Don’t Worry Darling) imao je premijeru 7. novembra na HBO Max striming platformi, a film će takođe biti emitovan na HBO kanalu 18. decembra u 20 časova. Domaća javnost konačno će dobiti priliku da dana svoju ocenu - da li je film "smeće" kako kažu kritičari, ili krimi - romantično remek delo?

Rediteljka Olivija Vajld istovremeno glumi u filmu, uz Florens Pju, Harija Stajlsa, Džemu Čen, Kiki Lejn i Krisa Pajna u glavnim ulogama. U ostalim ulogama su Nik Krol, Sidni Čendler, Kejt Berlant, Asif Ali, Daglas Smit, Timoti Simons i Ariel Stašel.

Premijeru vilma u Veneciji pratile su brojne kontroverze. Početkom septembra ove godine svetska javnosti je bila šokirana skandalima koji su se dogodili na premijeri filma.

Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Olivija je bila besna na glavnu glumicu, Florens Pju, koja je imala „mnogo seks scena sa Harijem“, a sve je rezultiralo tome da napusti premijeru filma koji je sama režirala. Navodno je tokom snimanja odlučila i da izbaci prvobitno odabranog glumca i da ulogu dodeli Stajlsu, a sve da bi mogla da provodi više vremena sa njim.

PROČITAJTE JOŠ

Hari Stajls je iste večeri navodno pljunuo svog kolegu na premijeri, a pojavila se i fotografija na kojoj pop zvezda u jednom trenutku ljubi svog kolegu Nika Krola, tokom ovacija za film.

Postoje i drugi elementi u priči…

Navodno je, spekulisali su mediji, veza između Harija Stajlsa i Olivije Vajld počela baš tokom snimanja ovog filma. Olivija Vajld je ranije bila udata za zvezdu „Teda Lasa“ Džejsona Sudeikisa – koji je pokušao da se baci pod njen auto da bi je sprečio da se viđa sa Stajlsom.

Onda su rediteljku optužili i da se drogira krekom.

Skandali su filmu doneli brojne medijske naslove, ali kritika je mahom bila složna i ocenila film kao apsolutnu budalaštinu.

Ali, o čemu se zapravo radi u filmu?

Alis (Florens Pju) i Džek (Hari Stajls) žive u idealizovanoj zajednici Viktori, eksperimentalnom gradu sagrađenom za muškarce koji rade za tajni projekat Viktori i njihove porodice.

Društveni optimizam iz 1950-ih koji zastupa njihov izvršni direktor, Frenk (Kris Pajn) – koji je ujedno korporativni vizionar i motivacioni lajfkouč – utiče na svaki aspekt svakodnevnog života u toj pustinjskoj utopiji.

Dok muževi provode svaki dan u sedištu projekta Viktori, radeći na „razvoju progresivnih materijala“, njihove supruge, uključujući Frenkovu elegantnu partnerku Šeli (Džema Čen), provode svoje vreme uživajući u lepoti, luksuzu i razuzdanosti njihove zajednice.

Život je savršen, a njihov poslodavac zadovoljava sve njihove potrebe. Sve što traži zauzvrat je diskrecija i neupitna predanost projektu Viktori. Ipak, kad pukotine počnu da se pojavljuju u njihovom idiličnom životu, otkrivajući nešto mnogo opasnije što se krije ispod te atraktivne fasade, Alis počinje da preispituje šta tačno rade u Viktoriju i zašto. Šta je Alis spremna da izgubi kako bi razotkrila šta se stvarno događa u ovom raju?

BONUS VIDEO: Anđela Jovanović: Nečistu krv može da vidi ceo svet na Netflixu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar