Luka Grbić i Svetozar Cvetković u "Sinu" Foto:Boško Đorđević

Komad "Sin" Florijana Zelera u režiji Ane Tomović biće premijerno izveden večeras, na Svetski dan pozorišta, od 19.30 sati u beogradskom Ateljeu 212.

Francuski pisac Florijan Zeler, kojeg je „Gardijan“ proglasio „najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena“, dobitnik je brojnih prestižnih priznanja među kojima je i Molijerova nagrada. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.

„Sin“ je treći komad njegove triologije unutar koje istražuje porodične odnose uvek fokusirajući jednog člana. U ovoj drami bavi se adolescentskom depresijom sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja.

Foto:Boško Đorđević

– To je njegovo poslednje dramsko delo, a sam Zeler kaže da je sve prethodno bila priprema da upravo to napiše. Drama me je privukla svojom izuzetno dobrom psihološkom studijom raspada porodice kroz vizuru glavnog lika – sina – rekla je u intervjuu za naš portal rediteljka Ana Tomović.

Prvi deo Zelerove trilogije je „Otac, koji je i najnagrađivaniji Zelerov dramski tekst, a nedavno je snimljen i film sa Entonijem Hopkinsom i Olivijom Kolman u glavnim ulogama. Drugi deo trilogije, komad „Majka“, premijerno je izveden u Njujorku sa Izabel Iper i Krisom Notom u naslovnim rolama.

„Sin“ je realizovan u koprodukciji sa Beoartom. Sina igra Luka Grbić, a u glumačkoj podeli su i Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski i Relja Janković.

Foto:Boško Đorđević

Tekst je prevela Ivana Dimić, a dramaturg je Dimitrije Kokanov. Scenografija je poverena Jasmini Holbus a kostim Momirki Bailović. Psihološkinja saradnica na predstavi je Nina Umićević.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar