The Wall
Scena iz predstave "The Wall" Foto: Promo/Dom omladine

Pozorišna predstava Studija centar pod nazivom "The Wall" biće premijerno izvedena sutra uveče, sa početkom od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine, saopšteno je iz ove institucije.

Premijernim izvođenjem ovog komada, koji je inspirisan istoimenim albumom grupe „Pink flojd“, Studio centar proslaviće svoj 15. rođendan.
U predstavi, koju je koncipirao i režirao Nenad Radović, učestvuje više od 20 polaznika Studio centra najrazličitijih uzrasta. A sam komad osvetljava teške teme – nemogućnost zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano zbog globalne degradacije sistema vrednosti.
Predstava „The Wall“ postavlja pred publiku i pitanja, poput onih kakvi su odnosi roditelja i nastavnika prema deci, kakvo je to odrastanje uz nasilne i nemoralne sadržaje u medijima, uz kriminal, bolesti, novac, nedostatak osećaja empatije prema drugima… Ključno pitanje je – Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš?
Pored Radovića, u autorskom timu predstave su i asistent režije Nemanja Stanković, dok je za dizajn zadužena Ana Stefanović.
The Wall
Detalj iz predstave „The Wall“ Foto: Promo/Dom omladine

Saradnja Doma omladine i Studija centar započeta je još 2017, a do početka pandemije u martu prošle godine predstave ovog studija u beogradskoj kulturnoj instituciji videlo je više od 10.000 posetilaca, dok je prvi „Angažman fest“, koji je zajednički realizovan privukao veliku pažnju, podseća se u saopštenju Doma omladine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar