Predstava Snežana i sedam patuljaka Foto: Sanja Veljković

Predstava „Snežana i sedam patuljaka“ po tekstu Ljubivoja Ršumovića, u režiji Isidore Goncić, premijerno će biti izvedena u petak, 8. marta u 20 časova u Pozorištu lutaka „Pinokio“.

„Snežana i sedam patuljaka“ je bajka o ljubavi, iskrenom drugarstvu i ljubomori. Glavni lik je prelepa Snežana koja je još kao dete izgubila majku. Njan otac se oženio lepom, ali zlom ženom – kraljicom Grdanom, koja je bila ljubomorna na Snežanu. Grdana je imala čarobno ogledalo koje joj je svakog dana govorilo da je ona najlepša na svetu, ali jednog dana nije dobila odgovor koji je očekivala.

Pozorište lutaka Pinokio Foto: Suzana Sudar/Nova.rs

– Кroz priču o Snežani, maćehi Grdani, sedam patuljaka, cveću, Princu i čarobnom ogledalu koje zna tajnu i istinu sveta, ova bajka o usamljenosti i čežnji za ljubavlju uči nas da je najveća snaga i najveća lepota biti dobar. Dobrota otvara sve puteve, prevazilazi sve prepreke, donosi ljubav i prijatelje. Dobrota predstavlja pravu, istinsku lepotu, onu koja se nalazi unutar nas, koja pokreće svet i na kraju pobeđuje svako zlo donoseći nam sreću- ističe rediteljka Isidora Goncić, koja je uradila i adaptaciju teksta.

U naslovnoj ulozi je Brankica Sebastijanović, a u glumačkoj podeli su i Nikola Ranđelović, Anita Branković, Lako Nikolić, Đorđe Кreća i Ivana Todorović.

Dizajner scenografije, kostima i lutaka je Sandra Nikač. Autor muzike je Nemanja Mihajlović, a scenski pokret i koreografiju je postavio Mirko Кnežević.

Repriza predstave „Snežana i sedam patuljaka“ održaće se u subotu, 9. marta u 12 časova.

Bonus video: Galerija igračaka – od drvenog konjića do porcelasnke lutke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar