Premijera mjuzikla “Poslednjih pet godina” u Madlenijanumu

Kultura 14. maj. 202114:29
Podeli:
Foto:Duško Filipović

U Operi i teatru Madlenianum na Velikoj sceni 15. maja premijerno će biti izveden mjuzikl “Poslednjih pet godina” njujorškog kompozitora Džejsona Roberta Brauna u režiji Roberta Boškovića, saopšteno je iz ovog teatra.

Predstava prati ljubavnu priču između Džejmija, mladog, talentovanog, jevrejskog pisca, i Keti, glumice koja se muči da izgradi svoju karijeru. Njihova veza tokom petogodišnjeg perioda, od upoznavanja preko braka do razmirica i razlaza, napravljena je kao muzička “dekonstrukcija” tog odnosa. Sve Ketine pesme počinju završetkom njihovog braka i vraćaju se u doba ljubavi, dok Džejmijeve pesme počinju kada su započeli vezu i idu ka kraju braka, a “sreću” se u trenutku prosidbe.

Kompozitor Džejson Robert Braun godinama je radio kao pijanista u noćnim klubovima i kabareima dok nije sreo Dejzi Princ (Daisy Prince), ćerku čuvenog brodvejskog producenta i reditelja Hala Princa (Harold Prince). Zajednički su napravili brojne mjuzikle, a njihov treći mjuzikl „Poslednjih pet godina“ koji je premijerno izveden u Čikagu 2001. godine, seli se na Of Brodvej. Najveći uspeh je postigao Braunov mjuzikl „Parada“ za koji je osvojio nagradu „Toni“ za najbolju partituru.

U režiji Roberta Boškovića, pod dirigentskom palicom Vesne Šouc i u koreografiji Milice Cerović, u glavnim ulogama nastupaju Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić.

Novi mjuzikl “Poslednjih pet godina” u Madlenianumu. Foto:Duško Filipović

Deo autorske ekipe su i scenograf Vesna Režić scenograf, kostimograf Snežana Pešić, za dizajn svetla je zadužen Srđan Jovanović, za dizajn zvuka Dušan Arsikin, dok 3D mapping, holograme i projekcije rade Matej Bodrušić i Aleksandar Rapajić.

Mjuzikl se izvodi u aranžmanu sa Music Teatrom International (Europe) Limited.

Prva repriza je 16. maja na Velikoj sceni Madlenijanuma.

Komentari

Vaš komentar