Foto: Nenad Šugić/Bitef/Promo

Premijerom predstave "Kretanje" u režiji Jovane Tomić "Bitef teatar" će od 2. do 4. marta slaviti i rođendan, najavljeno je iz ove pozorišne kuće.

„Predstava omogućava publici da se kreće kroz različite prostore pozorišta i uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori – kao što su fabrika ili bašta – pričaju intimne monologe o usamljenosti. Govorom, ali i savremenim plesom, šest priča u šest intimnih prostora, pruža se doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, interaktivnosti i malom broju publike (sedam u jednom prostoru, ukupno 35) i aktivaciji čula dodira, mirisa…“, navode u „Bitef teatru“.

Šest priča u šest prostora Foto: Nenad Šugić/Bitef/Promo

U „Kretanju“, nastalom po tekstu Dimitrija Kokanova, igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić , Milica Stefanović i Pavle Mensur. Scenografkinja je Jasmina Holbus, kostimografkinja je Selena Orb, a autor muzike Luka Mejdžor.

Deo ansambla predstave Foto: Nenad Šugić/Bitef/Promo

„Bitef teatar“ je, navode u pozorištu, u okviru sezone 2019/20. započeo novi koncept i pod sloganom „Nastavimo iz početka“ i predstave će, formalno, pokušati da „dodatno istražuju forme kojima se briše jasna granica između izvođača i publike“.
Tako će i ansambl „Kretanja“ formom izvođenja „inicitari kolektivno kretanje, kao impuls za izlazak iz zone komfora“.