Premijera predstave "Ispravna odluka". Foto: Narodno pozorište "Sterija" Vršac

U Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu, u subotu, 12. juna u 20 sati, premijerno će biti izveden komad “Ispravna odluka” u režiji Snežane Udicki, saopštili su iz ovog teatra.

Predstava je rađena po motivima filma „U sigurnim rukama“ a Udicki je uradila adaptaciju i izbor muzike.

“Svaka žena, i svaka majka, imaju svoju priču, i to je tema na kojoj se insistira kada se analizira roditeljstvo i uloga žene u tom procesu. Međutim, postoje situacije i to ne malobrojne u kojima i bebe imaju svoju priču, a o kojima niko ne govori. Zato naša predstava želi da priča upravo o tome, u ime svih beba čiji početak života nije bio tipičan, u ime svih beba koje nisu voljene došle na svet, koje nisu razumele zašto su drugačije od drugih beba, i u ime svih beba koje su imale sreće da se adekvatna institucija i zaposlene radnice potrude kako bi im našle odgovarajuću mamu”, zapisala je rediteljka Snežana Udicki, i dodala:

„Koliko god da je za proces usvajanja deteta potrebna samo ljubav i želja, on je vrlo kompleksan, jer usvajanje nije samo susret tri osobe. To je susret tri priče. Usvojitelji moraju prvo da prihvate svoju priču, kako bi zatim prihvatili priču svog deteta. A onda i da pomognu detetu u prihvatanju njegove priče, što je možda najvažnije od svega. Usvajanje deteta je čin plemenitog karaktera i kao takav zavređuje afirmaciju i podršku društva u najširem smislu. Takođe, nosi i bolna iskustva i lična preispitivanja, ali naša priča govori o ljubavi, snazi, istrajavanju i što je najbitnije, neodustajanju od želje da se postane majka”.

Uloge tumače Monika Boldovana Bugle, Vanja Janjić, Srđan Radivojević, Tamara Tamči Toskić, Dojna Petrović, Sonja Radosavljević i Ivan Đorđević.

U autorskom timu su scenograf i kostimograf Sofija Lučić, za koreografiju i scenski pokret zadužen je Petar Pjer Rajković, dizajn svetla je radio Radomir Stamenković a dizajn zvuka Ilija Momirov.

Prva repriza je zakazana za 29. jun.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar