Film Stric
Predrag Miki Manojlović u filmu Stric Foto: Eclectica/Promo

Film "Stric" u kom naslovnu ulogu igra Predrag Miki Manojlović imaće svetsku premijeru u novoj takmičarskoj selekciji Proxima Internacionalnog filmskog festivala Karlove Vari.

Ostale glavne uloge poverene su Goranu Bogdanu i Ivani Roščić, a radnja filma odvija se u vreme Božića u Jugoslaviji, krajem osamdesetih. Porodica – majka, otac i sin – srećni dočekuju svog voljenog strica koji se vraća kući za praznike iz Nemačke. Stric deli poklone, te sledi tradicionalni božićni ručak – ćurka s mlincima i francuskom salatom. Porodičnu idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona, pa ubrzo postaje jasno da vreme radnje nisu osamdesete, da nije Božić i da se za prepunom prazničnom trpezom, osim hrane, nožem može rezati i napetost.

Film Stric
Foto: Promo

U opisu na veb stranici festivala u Karlovim Varima, za film se kaže da je u pitanju: „uznemirujući debi u stilu Hanekea, koji vešto balansira između farse i trilera, dok se genijalno poigrava narativnom strukturom“.

Film Stric
Foto: Promo

Reditelji i scenaristi filma su debitanti Andrija Mardešić i David Kapac, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima „Tilva Roš“, „Varvari“ i „Oaza“.

Producenti filma su Ivan Kelava i Tomislav Vujić (Eclectica, HR), a koproducent je Milan Stojanović (Sense Production, RS), producent filmova „Leto kada sam naučila da letim“ i „Oaza“.

Film Stric
Predrag Miki Manojlović u filmu Stric Foto: Promo

Film „Stric“ podržan je od na konkursu za manjinske koprodukcije Filmskog centra Srbije, a uskoro će biti dostupan i u bioskopima u Srbiji.

Bonus video: Bukvić i Manojlović o filmu „Lančana reakcija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar