Foto: Nova galerija vizuelnih umetnosti

Izložba Dušana Rajića pod nazivom "Prelepo al’ružno" biće otvorena večeras u 19 časova u Novoj galeriji vizuelnih umetnosti, saopšteno je iz ove institucije.

Postavka donosi presek novije produkcije multimedijalnog umetnika, među kojima su fotografije, crteži, slike i instalacije.

Dušan Rajić, koji koristi i pseudonim Dulait, na izložbi „Prelepo al’ ružno“ predstavlja deo svog rada koji je zasnovan prvenstveno na snepšot fotografijama, koje su nastajale od 2016. godine do danas. Takođe, slike, objekte i instalacije kao zapise događaja, iskustava i opservacija „štagod“ trenutaka, nastale prošle i ove godine.

Želja umetnika jeste da svojim radovima preispita predstave o tome šta je vredno gledanja, ali i šta imamo pravo da posmatramo.

Vizuelni umetnik i diplomirani arhitekta, rođen 1983. godine, svoj rad temelji na dvodimenzionalnim i prostornim umetničkim intervencijama, a fokus sumue savremeno društvo i urbana kultura. Član je foto kolektiva „Belgrade Raw“, a učestvovao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar