Ekipa predstave "Urednik" Reflektor teatra, Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vlada Republike Srbije donela je odluku da su opet dozvoljena kulturna dešavanja i rad pozorišta, uz poštovanje preporučenih mera. Reflektor teatar se tim povodom odmah vraća na scenu i nastavlja sezonu "Post istina je laž" predstavama "Muškarčine" i "Urednik" koje će se igrati u prvoj nedelji septembra, a očekuju se i druge predstave tokom meseca, saopšteno je iz ove nezavisne pozorišne produkcije.

Predstava „Muškarčine“ zakazana je za 31. avgust na otvorenoj sceni Dorćol Platza, sa početkom u 21 čas. Nakon toga, sledi predstava „Urednik“, koja je zakazana za 3.,4. i 5. septembar na otvorenoj sceni Dorćol Platza. Delo dramaturškinje Sare Radojković i reditelja Vojkana Arsića, govori o relativizaciji istine, medijskim manipulacijama i njihovim posledicama.

PROČITAJTE JOŠ

“Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom, što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu “tamo nekih ljudi” vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima se nalaze i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u pozicije u kojima se nalaze. Kako iz njih pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne) uspevaju”, navodi se na sajtu predstave.

Ulaznice možete kupiti u Reflektor teatru na Dorćol Platzu i na preko 100 prodajnih mesta Tickets servisa. Ulaznice se mogu platiti karticom i preko tickets.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar