Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Igranje predstave "Urednik", zakazano za 1, 2. i 3. jul u beogradskom "Dorćol Platzu", biće odloženo zbog povećanog broja inficiranih koronavirusom, saopšteno je iz Reflektor teatra.

„Predstava o posledicama igranja istinom se odlaže jer nas je igranje istinom dovelo do povećanog broja inficiranih virusom Kovid-19. Žao nam je što moramo da vas obavestimo da će izvođenja predstave ‘Urednik’ zakazana za 1, 2. i 3. jul 2020. godine biti odložena za nove datume, a o tome će javnost biti na vreme obaveštena“, navode u Reflektor teatru i dodaju da će kupljene ulaznice važiti za sledeće igranje, ali da publika može da zatraži novac nazad ili ih na blagajni Reflektor teatra zamene za bilo koju drugu predstavu ovog pozorišta.

„Reflektor teatar je društveno odgovorno pozorište koje zdravlje svoje publike stavlja na prvo mesto, bez obzira na to što država ne donosi mere bezbednosti, primorani smo da sami brinemo o zdravlju, kako publike, tako i izvođača na sceni. Pozorište je važno za društvo, a posebno u trenucima krize ima svoju značajnu ulogu. Predstava ‘Urednik’ bavi se posledicama igranja istinom i kao takva, dosta je važna za trenutak u kom se Srbija nalazi. Igranje istinom od strane vlasti, dovelo nas je do povećanog broja inficiranih i građani moraju zdravlje uzeti u svoje ruke“, saopšteno je iz Reflektor teatra.

Ekipa predstave „Urednik“ Reflektor teatra, Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Repertoar za jul 2020. ostaje po planu, navode u ovom pozorištu, sa svim merama bezbednosti koje se sprovode tokom izvođenja predstava, s tim da će odluku o eventualnom odlaganju drugih komada doneti neposredno pred izvođenje, u skladu sa situacijom.
Za 14. jul zakazano je izvođenje predstave „Muškarčine“, sedam dana kasnije „Smrt fašizmu: O Ribarima i Slobodi“, a za 28. jul planiran je komad „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar