Foto: Promo/Gavelline večeri

Posle izvođenja komada „Sjetne žene Raguzejske“ Marijane Fumić, u režiji Dora Ruždjak Podolski, u produkciji Dubrovački ljetnjih igara, i dodelom nagrada, svečano su zatvorene 36. “Gavelline večeri”.

U konkurenciji za priznanja bilo je sedam predstava: „Što na podu spavaš“ Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića, u produkciji GDK „Gavella“ (SNP, Narodno pozorište Sarajevo i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS), “Žaba“ rediteljke Aide Aida Bukvić u produkciji (HNK Split), „Bilo jednom na Brijunima“ Kokana Mladenovića (Joca Art, Centar za kulturu Svilajnac i Bitef teatar), „Tko se boji Virginije Woolf?“ u režiji Ivice Buljana (Mini teater Ljubljana, Mestno gledališče Ptuj), „Gard“ reditelja Dražena Krešića (Teatar &TD) i „Otac“ Florijana Zelera u režiji Paola Mađelija (Atelje 212).

Dobitnike nagrada odlučio je žiri u sastavu: Sonja Kovačić, Sandra Lončarić i Pavlica Bajsić.

Foto: Promo/Srpsko Narodno pozorište Novi Sad/Marija Erdelji

Nagradu „Dr. Branko Gavella“ za najbolju predstavu osvojio je komad „Što na podu spavaš“ Darka Cvijetića u režiji Kokana Mladenovića, koji je osvojio i nagradu za najbolju režiju ove drame i komada „Bilo jednom na Brijunima“.

Zbog vrhunsko odigranih uloga, žiri nije mogao odlučiti kome će pripasti nagrade za najbolje uloge, ističe se u saopštenju. Zbog toga ovo priznanje dele po dva glumca.

Najbolje ženske uloge ostvarile su Hana Selimović u predstavi „Otac“, Ateljea 212, i Nataša Barbara Gračner u komadu „Tko se boji Virginije Woolf?“, Mini teatra Ljubljana i Mestnog gledališča Ptuj.

Foto: Boško Đorđević

Laureati za najbolju mušku ulogu su Voja Brajović za ulogu drami „Otac“, Ateljea 212 i Bernard Tomić za rolu u predstavi „Gard“, Teatra &TD.

Podsećamo, nakon tri godine neigranja pod svojim krovom, 36. „Gavelline večeri“ održane su u obnovljenom prostoru ovog teatra koji je oštećen u zemljotresu 2020. godine.

Bonus video: Aplauz za predstavu „Otac“ Ateljea 212 – 36. „Gavelline večeri“ u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar