Vranje, pozorište Bora Stanković
Foto: Shutterstock/Bobica10

Predstavom Nečista krv u izvođenju glumaca beogradskog Narodnog pozorišta u petak, 22. oktobra u Vranju počinje po 41. put sedmodnevna manifestacija “Borini pozorišni dani”. Publici će biti predstavljeni i ansambli novosadskog, bijeljinskog, novopazarskog i prištinskog pozorišta, kao još dva beogradska.

Početak svih predstava planiran je od 20 sati.

“Od Sofke do Nejre” slogan je pod kojim će se svi oni takmičiti za neku od nagrada žirija koji će ove godine oceniti najbolju predstavu, dramaturgiju, dramatizaciju, a daptaciju, mušku i žensku ulogu, ili za nagradu publike koja će nositi ime utemeljivača festivala Radoslava Radivojevića.

Scenirao Nečiste krvi potpisuje Maja Todorović, a režiju Milan Nešković, dok će glavne uloge tumačiti Jovana Stojiljković, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Nenad Jezdić i Nela Mihailović.

Jedan od retko izvođenih komada Branislava Nušića, porodična drama Pučina u izvođenju ekipe Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Egona Savina, naći se na repertoaru u subotu, 23. oktobra.

Neki od glumaca koji igraju u predstavi su Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović i Ljubomir Bandović.

Narednog dana će se predstaviti Novosadsko pozorište tročasovnom izvedbom Ane Karenjine, po motivima istoimene knjige Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Dejana Projkovskog.

U ponedeljak, 25. oktobra na repertoaru će se naći predstava Gradskog pozorišta “Semberija” iz Bijeljine Ivanovo Samoubistvo, rađena po motivima Čehova, režisera Davida Alića.

Predstava će trajati 4 sata, uključujući tri pauze.

Pozorišnim komadom 64 predstaviće se glumci beogradskog “Ateljea 212” u utorak, 26. oktobra. Režiju te drame potpisuje Alisa Stojanović.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar, režirana prema istoimenom romanu Ensesa Halilovića, autora i reditelja Zlatka Pakovića, biće izvedena pretposlednjeg dana manifestacije, a na zatvaranju, 28. oktobra, će u čast nagrađenih nastupiti ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine predstavom „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, u režiji Isidore Goncić.

Bonus video: Premijera Filma Nečista Krv

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar