Foto: Zoran Lončarević

Vidovdanske svečanosti biće održane danas u 15 časova u Andrićgradu, saopštio je Andrićev institut.

Andrićev institut proslavlja deceniju svog postojanja i tim povodom biće upriličene Vidovdanske svečanosti, praznik kulture u Andrićgradu koji startuje u 15 časova.

Vidovdanske svečanosti biće otvorene dodelom „Velike nagrade Ivo Andrić“, čiji su laureati Sandro Veronezi, koji je dobitnik priznanja za životno delo i Enes Halilović, ali za knjigu pesama „Sekvoja“.

Na svečanoj ceremoniji nastupiće i Gradski ženski hor „Barili“ iz Požarevca. U pitanju je jedan od najznačajnijih srpskih muzičkih kolektiva, koji svojim repertoarom i predanošću ostvaruje izuzetnu spregu umetničkih napora i ostvarenja i na najvišem umetničkom nivou predstavlja Srbiju na međunarodnoj sceni.

Likovni deo programa obeležiće svečano otvaranje izložbe Milene Pavlović Barili „Ovaj svet samo je sanak lep“ koja se organizuje u saradnji sa Fondacijom Milenin dom – Galerija Milene Pavlović Barili iz Požarevca. Cilj postavke jeste da osvetli umetničku dušu našeg naroda i predstavlja emocionalni pejzaž našeg nasleđa, preciziraju iz Andrićevog instituta.

Emir Kusturica Foto: Zoran Lončarević

Ovaj institut, čiji je direktor Emir Kusturica, osnovan je u junu 2013. godine.

Bonus video: Šta nudi Andrićgrad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar