Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upravni odbor Pozorišta "Boško Buha" raspisao je javni konkurs za imenovanje direktora tog pozorišta, a rok za podnošenje prijava je 10 dana od objave konkursa u dnevnom listu Politika, na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i na oglasnoj tabli pozorišta.

Upravni odbor obavlja razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i u roku od 30 dana od dana završetka javnog konkursa dostavlja osnivaču obrazloženi predlog liste kandidata. Osnivač imenuje direktora ustanove sa liste, a rešenje o imenovanju direktora objavljuje se u Službenom listu grada Beograda.

Trenutni direktor pozorišta „Boško Buha“ je Igor Bojović.

Igor Bojović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ovo pozorište došlo je nedavno u centar pažnje zbog najave preseljenja u Beograd na vodi i spora oko vlasništva zgrade. Zaposleni u Pozorištu „Boško Buha“ su nedavno javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora.

Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Bonus video: Olga Odanović – konferencija povodom rekonstrukcije pozorišta „Boško Buha“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare