Predstava "Art", Foto: Promo/Atelje 212

Beogradski teatri poslednjih nedelja predstave izvode isključivo vikendom, uglavnom u matine terminima i sa ograničenim brojem posetilaca, stoga ne čudi što su ulaznice za nekoliko izvođenja za predstojeću subotu i nedelju unapred rasprodate.

Krenimo  redom.

U Narodnom pozorištu su uprkos prošlonedeljnim najavama upravnice Ivane Vujić da će do kraja meseca igrati samo u matine terminima promenili odluku, pa će tako u subotu 26. decembra na sceni Raša Plaović drama Erika Emanuela Šmita „Mali bračni zločini“ u režiji Filipa Grinvalda biti izvedena u 19 sati. U predstavi igraju Nela Mihailović i Boris Pingović. Sutradan, u 12 sati, na Velikoj sceni zakazana je komedija Aleksandra Popovića „Bela kafa“ reditelja Milana Neškovića.

I Atelje 212 oba dana ima predstave. U subotu 26. decembra u 12.30 je popularni komad „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić, a u nedelju 27. decembra u istom terminu je čuveni „Art“ Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović. Obe predstave su rasprodate.

I Zvezdara teatar je rasprodao „Večeru budala“ Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića koja se igra u subotu u 12 sati. Možda se nekom posreći da nađe kartu viška za „Podne sa Matijom“, tradicionalno druženje sa Matijom Bećkovićem je u nedelju 27. decembra u 12 časova.

Pozorište Boško Buha na repertoaru za 26. decembar u 12 sati ima jednu od svojih najposećenijih predstava „Krčmarica Mirandolina“. Po tekstu Karla Goldonija, komad je režirao Jug Radivojević, a glavne uloge igraju Katarina Žutić i Andrija Milošević.

Opera i teatar Madlenianum u subotu, 26. decembra od 12 časova prikazuje 51. izvođenje autorskog projekta Nebojše Dugalića – adaptaciju dela drame „Ispovest Dmitrija Karamazova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar