Black Sabbath Foto: EPA-EFE/Balazs Mohai

Rok zvezda Ozi Ozborn objavio je da se povlači sa turneje, rekavši da je preslab da bi nastupio.

Frontmen Blek Sabata rekao je fanovima da se još uvek bori da se oporavi od povrede kičme koju je zadobio 2019. godine:

– Nikad ne bih zamislio da će se moji dani turneje završiti na ovaj način – rekao je on u izjavi na društvenim mrežama.

Ozborn je povređen u padu pre četiri godine, što je otežalo povrede koje je zadobio u skoro fatalnoj nesreći na četvorociklu 2003. godine, piše „BBC“.

– Moj pevački glas je u redu – napisao je 74-godišnjak i dodao:

– Međutim, nakon tri operacije, tretmana matičnim ćelijama, beskrajnih sesija fizikalne terapije i nedavno revolucionarnog tretmana Cibernics (HAL), moje telo je još uvek fizički slabo.

Black SabbathFoto: EPA-EFE/Balazs Mohai

Ovom izjavom, Ozborn je otkazao sve predstojeće datume na svojoj oproštajnoj turneji po Evropi i Velikoj Britaniji, koja je trebalo da počne u Finskoj ovog maja.

– Iskreno, ponizan sam načinom na koji ste sve ovo vreme strpljivo čuvali svoje karte. Ali, čiste savesti, sada sam shvatio da nisam fizički sposoban – napisao je Ozborn.

Dodao je da njegov tim „trenutno smišlja ideje gde će moći da nastupa, a da ne mora da putuje od grada do grada i od zemlje do zemlje“.

Parkinsonova dijagnoza

Ozborn je patio od brojnih zdravstvenih problema poslednjih godina, od Kovida do Parkinsonove bolesti, koja mu je dijagnostikovana 2003. godine, ali nije javno objavio do 2020. godine.

Govoreći za „Gardijan“ prošle godine, rekao je da je zbog ovog stanja imao problema sa pokretljivošću:

– Mislite da podižete noge, ali vaša noga se ne pomera. Osećam se kao da hodam okolo u olovnim čizmama.

Prošle godine je takođe bio podvrgnut velikoj operaciji uklanjanja i ponovnog postavljanja klinova u vratu i leđima, za koju je njegova supruga Šeron Ozborn rekla da će „odrediti ostatak njegovog života“. Operacija je uspela, ali je pevača ostavila u „agoniji“:

– Postalo je toliko loše da sam u jednom trenutku pomislio: „O Bože, molim te, ne daj mi da se probudim sutra ujutru“.

Uprkos tome, pojavio se na prošlogodišnjoj ceremoniji zatvaranja Igara Komonvelta u svom rodnom gradu Birmingemu, izvodeći „Iron Man“ i „Paranoid“. U svojoj izjavi, on je rekao da je povlačenje sa turneje „jedna od najtežih stvari koje je ikada morao da podeli sa svojim vernim fanovima“. Zahvalio se svojoj porodici, bendu, ekipi i partnerima na turneji Judas Priest na njihovoj podršci.

Na kraju je zahvalio svojim fanovima „na njihovoj beskrajnoj posvećenosti… i što su mi dali život kakav nije ni sanjao da će imati“.

Bonus video: Fredi Merkjuri – Jedan od najupečatljivijih muzičara ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar