Povučena tužba protiv Boba Dilana za seksualni napad: „Slučaj je okončan“

Kultura 29. jul 202214:23
Podeli:
Bob Dilan Foto: AGENCE / Bestimage / Profimedia

Žena koja je tužila američkog pevača Boba Dilana tvrdeći da ju je seksualno napao pre gotovo 60 godina, povukla je tužbu, izjavio je advokat čuvenog muzičara.

„Slučaj je okončan… Srećni smo što se podnosilac tužbe odrekao simulacije pravde“, izjavio je Dilanov advokat Orin Snajder  ocenivši skandaloznim da je takav slučaj uopšte postojao.

Pre ovonedeljnog ročišta u njujorškom sudu, Dilanov advokat je naveo da postoje mejlovi koji pokazuju „nedoslednost“ tužbe i dodao da je žena uklonila dokaze koji bi je diskreditovali.

Žena čiji je identitet u javnosti predstavljen inicijalima J.C. podnela je tužbu u avgustu prošle godine, navodeći da ju je Dilan seksualno zlostavljao u periodu od šest nedelja izmedju aprila i maja 1965. godine. Ona je tada imala 12 godina.

Pevač je "zloupotrebio svoj status muzičara da bi J.C. obezbedio alkohol i drogu, i da bi je u više navrata seksualno napao", navodi se u tužbi u kojoj je Dilan takodje optužen da je fizički pretio mladoj devojci.

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine za "stvaranje novih poetskih izraza u velikoj američkoj pesničkoj tradiciji", Dilan (81) se smatra jednim od najvećih kantautora 20. veka.

Među njegovim najpoznatijim pesmama su "Blowin' In the Wind", "The Times They are a-Changing" i "Like a Rolling Stone".

Bonus video : Saičić i Vladušić Nobela dobijaju oni koji postavljaju trendove, ne oni koji ih prate

 

Komentari

Vaš komentar