Foto: Nenad Vujanović

Milan Glavaški, alfa i omega Rebel Stara, odlučio je da u vreme kada "ceo svet miruje" zbog pandemije svoj bend vrati na scenu. I to kako, novim albumom “Demoni”, nastalim za samo 10 dana, sa 10 pesama za koje "fizički i politički karantin ne važe".

„Demoni“ su peti studijski album Rebel Stara, prvi na kom je sve instrumente odsvirao Milan Glavaški, a pored toga on je sam uradio i miks i mastering. Gošća na albumu je Zvonka Obajdin, gitaristkinja i vođa zagrebačkog benda Svemir, a njen je prateći vokal na uvodnoj pesmi „Nema kantrija za starce“.

 

 

„Posle oproštajnog koncerta u Beogradu u septembru 2016. godine, Rebel Star se povukao u ilegalu. Geografija je učinila da funkcionisanje poslednje postave (Milan, Atila, Ešli i Majk) više nije bilo realno, i do solo nastupa Glavaškog na Huteneni Festu #3 u novembru prošle godine, bend je mirovao. Sada kada ceo svet miruje Milan, isprovociran opštom katastrofom na svim nivoima, odlučuje da vrati Rebel Star na scenu”, navode u Pop depresiji, etiketi za koju je objavljen album.

Kompletan autorski i izvođački rad u samo 10 dana: Milan Glavaški, Foto: Andrea Vajda Bauk

– Sve je zapravo krenulo od demo snimaka i završilo sa demonima. Predobro zvuče da ih se odreknem. Napravili smo novi Rebel Star bend i uspeli da održimo jednu probu pa otišli u izolaciju. Onda se ploča sklopila sama, čudo koliko je to istina. Ploče govore kroz ljude, nema tu kontrole. Postanu pogubne za one što ih slikaju, isisaju im krv, naprave nove ožiljke i ukinu san – kaže Milan Glavaški, autor reči, muzike i aranžmana za svih 10 pesama.

„Demoni“, omot albuma dizajnirao je Andrej Dolinka, Foto: Promo

Glavaški kaže i da su ovo pesme za koje „fizički i politički karantini ne važe“ i da je ovo „dilanovski“ album.
Album sa pesmama o “ljubavi, snovima, idealima, prirodi, starosti, putovanjima i samospoznaji”, kako navode u Pop depresiji, dostupan je za slušanje i „plati koliko želiš“ preuzimanje na „Bandkemp“ stranici benda i Pop depresije, kao i na Jutjub kanalu Rebel Stara, a uskoro će se naći i na ostalim digitalnim platformama.
Omot je dizajnirao Andrej Dolinka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram