Foto: Promo

Jedan od najhvaljenijih filmova, koji ima čak sedam nominacija za Oskara, "Belfast" Keneta Brane od 24. marta naći se se u redovnoj bioskopskoj distribuciji u našoj zemlji, saopštila je distributerska kuća "Taramaunt".

Samo tri dana uoči dodele nagrada Američke akademije za filmsku umetnost, koja je zakazana za nedelju, 27. mart, jedan od favorita u trci za Oskara „Belfast“ Keneta Brane moći će da se pogleda u domaćim bioskopima.

Film, za koji je scenario napisao Brana, ujedno ga i režirao, nominovan je u ključnim kategorijama za Oskara – za najbolji film, najboljeg reditelja, najbolju mušku i žensku sporednu ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji zvuk i Van Morison za najbolju originalnu pesmu – „Down to Joy“.

Premijerno je „Belfast“ u našoj zemlji prikazan na nedavno završenom 50. Festu, a u Braninom filmu, kao odi njegovom detinjstvu u Severnoj Irskoj, igraju Kaitriona Balfe, Džejmi Dornan, Džudi Denč, Džud Hil, Sijaran Hinds…

Scena iz filma Foto: Promo

Ova potresna priča o ljubavi, smehu i gubitku tokom odrastanja jednog dečaka, obojena je muzikom Vana Morisona. Brana donosi storiju o devetogodišnjem dečaku čiji se magični svet u trenu ruši kad krajem šezdesetih izbijaju društveni nemiri…

Podsetimo, na nedavnoj dodeli Bafta priznanja „Belfast“ je proglašen najboljim britanskim filmom.

Bonus video: Horor filmovi

 

Komentari

Svi komentari (0)