Predstava Frida Kalo u pozorištu Madlenianum Foto: Zoran Škrbić

Predstava "Frida Kalo" u režiji Ivane Vujuć, biće ponovo odigrana sutra, 20. februara u 20 časova na Maloj sceni Madlenianuma.

Predstava Sanje Domazet „Frida Kalo“ napisana za Operu i teatar Madlenianum, nije uobičajena biografska dramatizacija, već je to neobičan, ženski tekst koji prati poslednje dane u životu velike slikarke.

Predstava Frida Kalo u pozorištu Madlenianum Foto: Zoran Škrbić

Drama se pre svega može okarakterisati kao lirska i intimna, bez obzira na to što autorka osvetljava i prekost, i eruptivnu narav Fride Kalo. Vidno naelektrisana, umetnički podsticajna, ova predstava poslužila je kao idealni predložak za jednu autorsku i visoko estetizovanu predstavu koju potpisuje Ivana Vujić. Kostimi su stigli iz samog Meksika, čime se pojačava autentičnost predstave. Prema ideji Koste Bunuševca, na sceni se nalazi mobilni krevet Fride Kalo, koji ima lice i naličje, i na kojem prikovana leži stara Frida Kalo (Dobrila Stojnić). Uz nju se pojavljuje i mlada Frida Kalo (Vanja Milačić), kao i Dijego Rivera (Slobodan Beštić) koji asocira na razne faze Fridinog života. Glume i Vanja Ejdus, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović…

Treba napomenuti da se predstavom Frida Kalo u Madlenianumu otvorila nova scena: Belle Etage i da je ova predstava uvod u seriju drama o slikarima. Premijerno izvedena 2006. godine, ovo je najdugovečnija predstava na njihovoj sceni, koja je odavno prešla 100-to izvođenje. Predstava koja od samog početka intrigira i ushićuje publiku i za koju ne jenjava zainteresovanost je zbog velikog interesovanja, nastavila svoj život u prostoru Male scene.

Bonus video: Predstava „Deca“ – Narodno pozorište u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar