Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Operska umetnica Tamara Rađenović održala je sinoć koncert pod nazivom “Novogodišnja čarolija”, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Osim soprana Tamare Rađenović, koja živi i radi u Londonu, na sceni su nastupali violinista Robert Lakatoš, simfonijski orkestar “Belgrade classic”, Hor “Beli anđeo”, uz dirigenta Srboljuba Srbu Dinića.

Na programu su bila vokalno – instrumentalna dela opere i klasične muzike kompozitora Đoakina Rosinija, Nikoloa Paganinija, Dmitrija Šostakoviča, Žaka Ofenbaha, Vinćenca Belinija, i drugih.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Međunarodna operska diva Tamara Rađenović, poslednja učenica slavne Monserat Kabalje, do sada je imala četiri solistička koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u pratnji simfonijskog orkestra i hora, kao i nastupe u Sinagogi i Gradskoj kući u Novom Sadu.

Nakon velikog uspeha koncerta u decembru 2022. godine, koji je bio rasprodat, njen menadžment je odlučio da to postane tradicija i da svake godine Beogradu priredi novogodišnji nastup na Kolarcu.

Koncert je bio podeljen u dva čina, dve posebne celine i poglavlja i počeo je sa Uvertirom iz opere “Seviljski berberin” Đoakina Rosinija (1792-1868) i arijom “Una voce poco fa” iz iste opere, koju je otpevala Tamara Rađenović, što joj je bio prvi izlazak na scenu ove noći.

Bonus video: Nemanja Radulović za dupli jubilej BGD filharmonije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar