Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL, EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Čuveni baletska legenda i koreograf Mihail Barišnjikov napisao je otvoreno pismo Putinu i odgovorio na blokiranje sajta njegove organizacije „Prava Rusija“.

„Vaše dvorske sluge su iz straha naredile da se blokira naš sajt. Njihov strah je razumljiv. Nama on daje uverenost da smo na pravoj strani. Vaš ruski svet — svet straha, svet koji pali udžbenike ukrajinskog jezika — neće postojati sve dok postojimo mi, vakcinisani od ove pošasti. Naš svet će postojati – uprkos svim vašim blokadama“, napisao je Barašnjikov.

„Ja sam Rus. I moj prijatelj Boris Akunjin je ruski pisac, a Sergej Gurijev, ruski ekonomista. Ljudi poput nas doneli su više časti ruskom svetu nego sve vaše neprecizno oružje visoke preciznosti.“, dodao je čuveni baletski igrač.

Zajedno sa piscem Borisom Akunjinom i istaknutim ekonomistom Sergejem Gurijevim,  Barišnjikov je u martu pokrenuo dobrotvornu organizaciju za prikupljanje sredstava za podršku Ukrajini pod nazivom Prava Rusija. Barišnjikov je objavio pismo nakon što je Moskva blokirala veb stranicu Prave Rusije prošlog meseca.

Kraljica Elizabeta – 70 godina na tronu Velike Britanije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar