Foto: Printscreen youtube

Kristina, pop pevačica iz doba novog talasa, preminula je u 62. godini od posledica koronavirusa, prenose svetski mediji.

Pevačica Kristina Mone-Zilka je, kako piše “Gardijan” pozivajući se na različite izvore, među kojima i one bliske muzičarki, najverovatnije preminula od posledica zaraze virusom kovid-19. U međuvremenu se i brojni fanovi od pevačice opraštaju na njenom profilu na Instagramu.

Stiv Vaserman, profesor na Berkliju i prijatelj preminule pevačice u svom postu na Fejsbuku naveo je da je Kristina nedavno objavila na društvenim mrežama da ima visoku temperaturu, ali da su joj “pluća čista”, pa se činilo da se oporavlja. “A onda je, užasnom brzinom, više nije bilo”, dodao je Vaserman.

Kristina je najpoznatija po hitovima poput “Things Fall Apart” i “Disco Clone”, koje je napisala sa suprugom, vlasnikom etikete “Ze rekords” Majklom Zilkom, kao i po obradi “Is That All There Is?”, koje su, kako piše muzička štampa, postale simbol njujorške andergraund scene osamdesetih godina. Kristina je opisana i kao “suviše čudna za pop svet i suviše pop za svet čudaka”, a kritičari su njene pesme nazivali i “sponom između diska i panka”.

Nakon razvoda sa Zilkom 1990, Kristina se vratila u Njujork i posvetila se pisanju eseja o muzici.
Među muzičarima preminulim od koronavirusa su i Alan Meril, autor hita Džoan Džet “I Love Rock ‘n’ Roll”, kantri muzičar Džo Difi i džez legenda Elis Marsalis.