Foto: EPA-EFE/Crystal K. Martel / Adkins Publicity HANDOUT

Američki kantri pevač i kantautor Džo Difi preminuo je u 62. godini od komplikacija izazvanih koronavirusom, preneli su svetski mediji.

Dobitnik nagrade “Gremi” i kantri zvezda 90-tih godina prošlog veka u petak je obelodanio da mu je dijagnostikovan Kovid-19.

“Zbrinut sam od strane lekara i trenutno primam terapiju. Moja porodica i ja molimo za privatnost u ovom trenutku. Zamolio bih sve svoje obožavaoce da budu oprezni i pažljivi u vreme pandemije”, oglasio je Difi.

Difi je imao 20 pesama među 10 najslušanijih, a pet je bilo na prvim mestima top listi: “Home,” “If the Devil Danced (In Empty Pockets), “Third Rock from the Sun,” “Pickup Man” i “Bigger Than the Beatles”.

Njegovih 13 albuma je proglašeno platinastim, a dva zlatnim.

Upitan prošlog aprila kako se oseća kada ga mladi pevači u svojim pesmama koroste kao referencu, Difi je rekao za “AllAccess”: Polaskan sam, ali mi treba malo vremena da se naviknem na to. Slušao sam pesme o Džordžu Džonsu i Merl Hagard i nikada nisam mislio da sam dosegao taj nivo. To je zaista velika čast i veoma sam srećan zbog toga”.

Difi je ranije najavio da planira posle sedam godina da objavi novi studijski album.

Član Oklahoma muzičke kuće slavnih, rođen je 28. decembra 1958. godine i živeo je u Teksasu i Vašingtonu pre nego što se preselio u Nešvil osamdesetih godina da bi 1990. objavio svoj prvi album “A Thousand Winding Roads” i pesma “Home” dostigla je prvo mesto top listi, podseća „Verajeti“.

Njegov drugi album “Regular Joe” dostigao je zlatni tiraž, a u tom periodu je snimio duet sa Meri Čepin Karpenter “Not Too Much to Ask” koji je bio nominovan za nagradu “Gremi”.

Nastavio je da niže uspehe sa albumima “Honky Tonk Attitude”, “Third Rock from the Sun”, a za saradnju sa Martijem Stjuartom “Same Old Train” dobio je “Gremi”.

U novembru je objavio duet sa Markom Brousardom “Pride and Joy”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram